Platte daken afgewerkt met EPDM, roofing of PVC

Golf- of staalplaten, zoals sandwichpanelen of ecopanelen, zijn materialen die enkel gebruikt kunnen worden om hellende daken te dekken. Platte daken vereisen andere technieken. We hebben deskundige medewerkers die gespecialiseerd zijn in het werken met roofing, EPDM en PVC.

"Geldhof-Vermeersch deed de volledige dakbedekking (plat dak) van een renovatieproject van studentenkamers. Zowel steeldeck, isolatie als verdichtingswerken werden geplaatst door het eigen personeel van deze firma. De communicatie met de vriendelijke werklui verliep dan ook zeer vlot. Ook na de werkzaamheden kon ik rekenen op een uitstekende service en advies."

Pascal Corneillie

Wat zijn de mogelijkheden?

Roofing

Roofing is een product dat al decennia dient als waterdichte afwerkingslaag voor platte daken. De basis bestaat uit bitumen, een product dat gewonnen wordt uit aardolie. Het wordt met een vlam op de dakconstructie gebrand. We gebruiken volgende producten:

EPDM

EPDM is synthetisch dakrubber dat als waterdichte afwerkingslaag wordt aangebracht op platforms. Het elastische product is uitstekend UV- en ozonbestendig en niet onderhevig aan extreme weersomstandigheden. Het wordt op de dakconstructie gelijmd waardoor we het risico van werken met een open vlam volledig kunnen uitsluiten.

We gebruiken volgende producten:

  • Evalastic
  • Mastersystems
  • Resitrix

PVC-dakfolie

PVC-dakfolie wordt met hete lucht homogeen aan elkaar gelast en op het dak bevestigd en zorgt op die manier voor een waterdicht membraan. We gebruiken voor deze toepassing de producten van Renolit.

De keuze van de waterdichte laag kan bepaald worden door budget, levensduur van de producten of de aard van de dakconstructie.

Neem nu contact op of vraag een offerte aan